Yozgat'ta 38 engelli vatandaş askerlik yemini etti

Güncelleme Tarihi:

Yozgatta 38 engelli vatandaş askerlik yemini etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2024 21:08

Yozgat'ta 38 engelli vatandaş askerlik yemini etti

Haberin Devamı

Harun GÖKÇEOĞLU/ YOZGAT, (DHA)- YOZGAT'ta, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, bir günlük askerlik eğitimi alan 38 engelli vatandaş, askerlik yemini etti. 

İl Jandarma Komutanlığı'nca engelli vatandaşlar için temsili askerlik uygulaması gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde aileleri ile İl Jandarma Komutanlığı'na gelen engelli vatandaşlar, üniformalarını giydi. Ardından görevli komutanlar tarafından teorik eğitim verildi. Eğitimini tamamlayan askerler için yemin töreni düzenlendi. Törene, engelli askerler ve ailelerinin yanı sıra; Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Özcan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Haberin Devamı

İl Jandarma Komutan Albay Nejdet Özcan, Türk milletinin kültür, gelenek ve inancında askerlik hizmeti kutsal olduğunu söyledi. Özcan, askeriyenin 'Peygamber ocağı' olarak kabul edildiğini belirterek, "Kutsal askerlik görevini ifa eden her birey, bunun haklı gururunu bir ömür boyu taşır. İşte bu maksatla birliğimize katılan özel vatandaşlarımız Mehmetçik adayı olarak karşınızda durmaktadır" dedi.

Engelli vatandaşlar, daha sonra Türk bayrağı üzerindeki silaha ellerini basarak askerlik yemini hep bir ağızdan okudu. Aileleri ile hatıra fotoğrafları çektiren vatandaşlar, askeri yemekhanede aileleri ve komutanları ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Daha sonra terhis belgelerini alıp üniformalarını ve postallarını teslim eden vatandaşlar, sivil kıyafetlerini giyerek İl Jandarma Komutanlığı'ndan ayrıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!