Engelli Kezban'ın ATT hayali gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Engelli Kezbanın ATT hayali gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2024 16:37

Engelli Kezban'ın ATT hayali gerçek oldu

Haberin Devamı

Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ), (DHA)- TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde engelli Kezban Kaya'nın Acil Tıp Tesnisyeni(ATT) olma hayali gerçek oldu. Kendisi için hazırlanın sağlık kıyafetini giyen Kaya, senaryo gereği ambulansla gittiği hastaya müdahale eden ekipte yer aldı.

Çerkezköy'de mental bozukluğu bulunan Kezban Kaya'nın sağlık personeli olma hayali Engelliler Haftası'nda gerçekleştirildi. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ile ilçedeki özel bir ambulans şirketi, Kaya'ya özel hazırlanan ATT kıyafeti giydirdi. Senaryo gereği ambulansla fenalaşan bir hastayı almaya giden Kaya, ambulansta telsizle anons yaptı. Kaya, fenalaşan bir hastaya ekiple birlikte müdahale ederek, sedye ile ambulansa bindirdi. Kendisi için güzel bir gün olduğunu söyleyen Kaya, "Bugün doktor oldum. Doktor olmak çok iyi bir duyguydu. Hastaya müdahale yaptım, tansiyonunu ölçtüm, nabzına baktım. Trafikte de anons ederek yolları aştım. Hastayı iyileştirdim" dedi.

Haberin Devamı

'BİR YILDIR AMBULANSÇI OLACAĞIM DİYORDU'

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, "Bizim her sene bir hayal kutumuz var. Bu sene biraz kısıtlı tuttuk. Ama Kezban bir yıldır, 'ambulansçı olacağım' diyordu. Biz de bunun ambulans firması ile paylaştık. İsteğimizi yerine getirdiler. Kezban için, hepimiz için çok güzel bir anı oldu" dedi. Firma yetkilisi Zeliha Yıldırım da, "Bir gencin hayalini gerçekleştirmek çok güzel, buna vesile olmak güzel. İnşallah daha güzel günlerde de birlikte oluruz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!