BM Türkiye Koordinatörü Ahonsi, Hatay’da üniversitelilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

BM Türkiye Koordinatörü Ahonsi, Hatay’da üniversitelilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2024 09:26

BM Türkiye Koordinatörü Ahonsi, Hatay’da üniversitelilerle buluştu

Haberin Devamı

Samim SELÇUK/HATAY, (DHA) - HATAY Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ) söyleşiye katılan Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Mukim Koordinatörü Babatunde Ahonsi, gençlerle bir araya geldi.

MKÜ Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Geleceğe Yön Vermek: Daha İyi Bir Dünya İnşa Etmek ve Gelecek Zirvesi' konulu bir söyleşinin konuğu olarak gelen BM Türkiye Mukim Koordinatörü Babatunde Ahonsi, eğitim ve dünya sorunları üzerine konuştu. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, 6 Şubat tarihinde yaşanan yakıcı depremin herkesim omuzlarına bu şehri yeniden ayağa kaldırmak, yaşanılabilir hale getirmek gibi bir görev yüklediğini dile getirdi. Yaşanılan depremin zorluklar karşısında nasıl dirençli olunacağını ve zorluklarla nasıl başa çıkılacağını öğrettiğini aktaran Eren, "Yaşanılan zorluklara rağmen öğrencilerimizin evi olan kampüslerine dönmeleri için gereken tüm çalışmaları yapıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Üniversitede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Babatunde Ahonsi, üniversitenin bilgi üretme, bilgi sağlama ve kamuya hizmet verme noktasındaki önemine değindi. Söyleşiye katılan öğrencilere seslenen Ahonsi, öğrencilerin hayatlarının çok önemli bir noktasında olduklarını belirterek Birleşmiş Milletlerin görevlerinde birinin de yarınlar için sağlık, barış, refah dolu bir dünya, bir gezegen bırakmak olduğunu söyledi. Yakın tarihte dünya liderlerinin katılacağı zirve olacağını söyleyen Ahonsi, dünyada yaşanan sorunların ortak akılla üstesinden gelinebileceğini ifade etti.

Program, soru cevap kısmının ardından sona erdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!