Donanmanın gururları Finike'de

Güncelleme Tarihi:

Donanmanın gururları Finikede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2024 14:26

Donanmanın gururları Finike'de

Haberin Devamı

FİNİKE, (DHA)- DENİZ Kurdu-2/24 Tatbikatı'nın ardından Finike Limanı'na demirleyen gemilerin komutanları Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'yi ziyaret etti. Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Yusuf Akyüz ile birlikte ziyarete gelen Deniz Kuvvetleri Komutanları, Başkan Geyikçi ve Finikelileri 19 Mayıs'a kadar Finike Limanı'nda vatandaşların ziyaretine açık olacak iki gemiyi görmeye davet etti.

Geçen hafta Ege Denizi'nde gerçekleştirilen Deniz Kurdu-2/24 tatbikatının ardından Finike Limanı'na demirleyen Deniz Kuvvetleri gemilerinin komutanları, Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Yusuf Akyüz'ün komutanlığında, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'yi ziyaret etti. Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Yusuf Akyüz'ün komutanlığında ziyarete gelen heyette 2. Muhrip Filotillası Komodoru Deniz Albay Berke Uraz, TCG Gaziantep Komutanı Deniz Albay Ufuk Koç, TCG Gaziantep Başçarkçı Deniz Binbaşı Oktay Dönmez, TCG Bartın Komutanı Deniz Binbaşı Hakan Topçular, TCG Bartın Başçarkçı Deniz Binbaşı Selman Metin hazır bulundu.

Haberin Devamı

19 Mayıs'a kadar Finike Limanı'nda vatandaşların ziyaretine açık olacak TCG Gaziantep ve TCG Karayel'i görmek için Başkan Geyikçi'yi davet eden Tuğamiral Akyüz, "Önce bizlere ev sahipliği yapan Finikeli vatandaşlarımızı, daha sonra gemilerimizi görmek isteyen tüm vatandaşlarımızı 19 Mayıs tarihine kadar Finike Limanı'na bekliyoruz" şeklinde konuştu.

'19 MAYIS'I DAHA DA ANLAMLI KILDI'

Deniz Kuvvetleri Donanması'nın göz bebeği olan gemileri Finike'de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Finike'nin donanmaya her zaman ev sahipliği yapmaktan gurur duyacağını da belirtti. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın Finike Limanı'na yapılan bu ziyaretle daha da anlam kazandığını ifade eden Başkan Mustafa Geyikçi, "Cumhuriyetimizin kurtuluş ateşinin yakıldığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık ve özgürlüğünün kazanılmasında tarihi bir dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919'un 105'inci yılında vatandaşlarımızın limanımızda misafirimiz olan donanma üyelerimizi ziyaret edebilecek olması büyük bir şanstır" dedi.

Haberin Devamı

Finike Limanı'nda demirleyen TCG Gaziantep ve TCG Karayel gemileri, 19 Mayıs tarihine kadar saat 10.00 ile 17.00 arasında ziyarete açık olacak. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!